– Allaktivitetshuset selges av ideologiske grunner, ikke økonomiske

Rødts Eirik Tveiten har 16. april et leserinnlegg i Moss Avis der han går sterkt imot det varsla salget av Allaktivitetshuset. Han mener også at det er brudd på kommunelovens regel om meroffentlighet å hemmeligholde MKEiendoms rapport som legges fram for bystyret 28. april. Rapporten sier det samme som motstanderne har gjort lenge; det vil ikke lønne seg å selge. Tveiten konkluderer derfor slik: – Dette vedtaket kan altså ikke være begrunnet i et fornuftig ønske om å spare kommunen for utgifter, men som jeg sa til Moss Avis 14.4.: kun ideologisk styrt.

Les hele leserinnlegget her:Nei til salg av allaktivitetshuset på Skarmyra!

Leserinnlegg 16.4. 2014 av Eirik Tveiten, Rødt

Sak 031/14 «Salg av Skarmyra Allaktivitetshus» er lagt fram for bystyret 28.04.14, og alle sakspapirene er unndratt offentligheten.  Det hadde selvsagt vært fullt mulig for ordføreren å undra DELER av saksdokumentene, eller i det minste gjort allmennheten kjent med styret i MKEiendoms innstilling, men det har han altså ikke ønsket.

I staten og i kommuneloven etterstrebes «meroffentlighet» for at velgerne og de berørte har krav på å bli holdt orientert over hva som skjer, og som jeg sa til Moss Avis 14.4.: Jeg slutter ikke å overraske meg over at de som styrer Moss kommune i dag, ikke har den samme grunnleggende holdningen.

Sindre Westerlund Mork reagerer i et leserinnlegg i Moss Avis 15.4. på min uttalelse i avisa dagen før, og lurer på om Rødt gikk inn i administrasjonens saksbehandling underveis, da vi var en del av «styringsflertallet».

La meg derfor kort rekapitulere saksgangen når det gjelder salget av Allaktivitetshuset: I budsjettvedtaket (sak 144/12 Økonomiplan 2013-2016) fra Høyre, FrP, Venstre og KrF ble det vedtatt ulike «verbalforslag». Det siste av disse vedtakene lyder: «Det skal legges til rette for salg av Allaktivitetshuset.»

De borgerlige partiene hadde også tidligere fremmet et tilsvarende forslag i 2009. Den gangen ble det ettertrykkelig slått fast fra MKEiendom at et salg av Allaktivitetshuset ville påføre Moss Kommune betydelige merkostnader. Grunnen var blant annet at huset inneholder lovpålagte oppgaver, som i så fall kommunen måtte huse andre steder til en vesentlig høyere husleie. Det ble også vist til at selve bygningen er vernet og at den egner seg dårlig for salg til leiligheter. Den momsrefusjon som var gitt måtte sannsynlig betales tilbake dersom huset ble solgt til private, og selve salgssummen ville sannsynlig bli vesentlig lavere enn de lån kommunen har tatt opp på bygningen.

Likevel vedtok altså de borgerlige i 2012 å selge Skarmyra, og saken skal nå behandles den 28.4. Dette vedtaket kan altså ikke være begrunnet i et fornuftig ønske om å spare kommunen for utgifter, men som jeg sa til Moss Avis 14.4.: kun ideologisk styrt.

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: