Brannsamarbeidet: Tveiten misfornøyd med ordførerens svar

I et leserinnlegg i MA 28. februar ser Rødts Eirik Tveiten seg nødt til å gjenta deler av spørsmålet i interpellasjonen fra siste bystyremøte. Han avslutter innlegget slik:

«Gitt at referatet fra formannskapet er riktig, opprettholder jeg spørsmålet til ordføreren: Hvilken fullmakt har formannskapet (i en orienteringssak under eventuelt) til å vedta å si opp brannsamarbeidet, på en betingelse som bystyrets flertall fjernet, som krav for å gå inn i forhandlinger?»

Les hele innlegget:

Om oppsigelsen av brannsamarbeidet nok en gang

Leserinnlegg av Eirik Tveiten i Moss Avis 28.2.2014

I bystyrets møte mandag 24. februar fremmet jeg en interpellasjon basert på uttalelser fra ordfører Tage Pettersen til Moss Avis (4. februar 2014), og sist gjentatt i avisa 19. februar: «Mosseordføreren har sagt opp avtalen om brannsamarbeid med nabokommunene»

Jeg stilte tre konkrete spørsmål:

  • Hvilken fullmakt har ordføreren til å bryte forhandlingene om et brannsamarbeid? (Jfr. vedtaket fra bystyret 23. september 2013).
  • Hvordan har det borgerlige flertallet tenkt at Moss kommune skal sikre at det om 2 år foreligger tilfredsstillende brannsikkerhet når avtalen avsluttes?
  • Når vil kommunestyret få en kostnadsbeskrivelse og framdriftsplan for at Moss kommune om 2 år kan tilbys sine innbyggere tilfredsstillende brannverntjenester

I sitt svar sa ordføreren at han var feilsitert i Moss Avis, og viste ellers til referatet fra formannskapets møte hvor det blant annet står, under eventuelt:

«Ordføreren redegjorde for status i arbeidet med et felles brannvesen i områdene til MIB og Søndre- og Nordre Follo brannvesen. (…) Men i frykt for at dette arbeidet skal trekke ut eller strande så var formannskapet enig i at vi fra Moss sin side nå skal benytte muligheten til å si opp det interkommunale brannsamarbeidet fra vår side. (…) FSK [formannskapet] får en sak til behandling om dette i neste møte.»

Jeg var til stede som bisitter i formannskapet (og hadde følgelig ikke talerett), og kan bekrefte at siden dette bare var et orienteringssak, ble det ikke foretatt noen avstemning. Men det er riktig som tidligere referert i Moss Avis, at både Tomas Colin Archer og Hanne Tollerud (begge fra AP) uttrykte seg positivt til «ordføreren initiativ».

I interpellasjonen viste jeg til at det var Moss Bystyre som den 23.9.2013 vedtok å gå inn i disse forhandlingene og at bystyrets borgerlige flertall vedtok å fjerne pkt. 3 i forhandlingsgrunnlaget som lød: «Kostnadsfordelingen mellom kommunene i et nytt BRV [det nye brannsamarbeidet] må være i samsvar med innbyggertallet.» Hvorfor i all verden var det så viktig for Høyre m/samarbeidspartnere å fjerne dette punktet, når de nå bruker nettopp dette som begrunnelse for å si opp brannsamarbeidet?

Gitt at referatet fra formannskapet er riktig, opprettholder jeg spørsmålet til ordføreren: Hvilken fullmakt har formannskapet (i en orienteringssak under eventuelt) til å vedta å si opp brannsamarbeidet, på en betingelse som bystyrets flertall fjernet, som krav for å gå inn i forhandlinger?

Reklamer
Stikkord:

2 Trackbacks to “Brannsamarbeidet: Tveiten misfornøyd med ordførerens svar”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: