Byutvikling i Moss – en kamparena

juriks (1)Partiet Rødt holdt åpent møte onsdag kveld, med rundt 30 tilhørere, om to byutviklingsprosjekt som angår det meste av Moss sentrum; nemlig jernbanestasjonen og Petersontomta. Til det førstnevnte hadde Rødt invitert Øyvind Løken fra Arkitekturverket med sine argumenter for en underjordisk stasjon i sentrum, til det sistnevnte Geir Juriks fra Höeg Eiendom, som presenterte sine foreløpige ideer for den store tidligere industritomta.

Men Juriks holdt seg ikke strengt til Petersontomta i sin innledning. Høegs omfattende bolig-, nærings- og kulturplaner krever et bysentrum med fortsatt tyngdepunkt nordover mot Fossen, og de vil klart tjene på å få jernbanestasjonen under Basartaket/Myra. Moss Avis kan i kveld oppsummere: «Höegh og Rom Eiendom har hver sine interesser i hvor den nye jernbanestasjonen i Moss skal ligge». De siterer Juriks:

«– Rom Eiendom har interesser ved Moss havn og vil ha jernbanestasjonen dit. De hevder derfor at det vil ta flere år å utrede en Moss sentralstasjon under bakken ved Myra og Øvre Torg. Rådmannen i Moss sier sier at det vil ta minst to år å utrede Moss sentralstasjon. Mens vi i Höegh, som gjerne vil ha stasjonen nær Peterson-området, hevder at en utredning ikke vil ta mer enn seks måneder.»

Hvis begge får det som de vil, vil Moss få sentrumsfunksjoner fra Kleberget til Verket, med andre ord et sentrum med ei utstrekning på over 2 kilometer. Eller som Oslo sentrum fra Oslo S og forbi Slottsparken. Noe å tenke over i forhold til tidligere miljøvernminister Solhjells 7. bud om byplanlegging: «Du skal ikke lokke folk ut av sentrum». Løken nevnte dette i sin innledning.

folkemøte22jan14

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: