Tveiten og Rødt preger Moss bystyre

Omtrent som på det nye Stortinget har flertallet av H og FrP gjort det tøft for opposisjonen i Moss bystyre. Men blant mindretallet av AP, SV og Rødt er det aller oftest Rødt som blir lagt merke til. For eksempel den siste uka har Eirik Tveiten sagt fra om flere forhold, som også Moss Avis har funnet det riktig å gjengi:

(Klikk Read more... )

  • – Kommunen opptrer som en grådig eiendomsspekulant. Tveiten er skarpt kritisk til kommunens administrering av «Nyquistbyen», der de lar husa forfalle, men likevel krever markedsleie av beboere som sliter nok fra før. I et annet oppslag sier Rødts Eirik Tveiten at kommunen i denne sammenhengen «- Benytter seg av boligmangelen for å betjene lån».
  • FrPs varaordfører får 80 prosent stilling og ei lønn på nesten 670.000 kroner. Tveiten fikk bare sin og SVs stemmer for et forslag om å lage stillingsinstruks for varaordførerstillingen og sier at «- Det forundrer meg at Frp, som er for innsatsstyrt lønn, går for så høye lønninger, når man har styrt «butikken» i minus. Det gir en dårlig signaleffekt til de som betaler for lønningen».
  • Flertallet valgte rimeligste høyspentløsning på Kambo. Også her stemte bare SV og Rødt for det dyrere alternativet. Tveiten sier til Moss Avis at det var : «… dumt å velge den billigste løsningen fordi det da er stor risiko for at kommunen må gå til ekspropriasjon av tomt». Rødt var villig til å legge på eiendomsskatten for å finansiere den dyreste løsningen.
  • Moss kommune innfører innkjøpsstopp, i forbindelse med overskridelser på 43 millioner. Rødts Eirik Tveiten mente at «de borgerlig kan takke seg selv for overskridelsene. – Dere har innført tiltak som dere overhodet ikke har hatt peiling på hva vil koste. I tillegg har vi det famøse vedtaket om å kutte i eiendomsskatten.

Eirik kan fortelle Rødt Moss og omegns hjemmeside at ikke alle viktige saker kom med i Moss Avis:

– Hver gang det var foreslått et utbyggingsvedtak, var jeg oppe på talerstolen og reiste forslaget som Grete hadde tatt opp i MTS-utvalget om at «10 % av boligene må stilles til rådighet for Moss kommune med tanke på å avhjelpe vanskeligstilte i boligmarkedet».

– Og hver gang stilte jeg spørsmål med hva de borgerlige (herunder AP) ville foreta seg for å avhjelpe boligsituasjonen for for eksempel de i Nyquistbyen, bortsett fra bekymringsrynker. Og jeg viste til at bystyret før sommeren ENSTEMMIG vedtok å sende dette forslaget til rådmannen for utredning, uten at rådmannen hadde gjort noe som helst forsøk på det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: