Høyspent på Kambo, skole på Hoppern: – Det finnes penger, men noen må betale.

hyspng lvsfrI Moss Avis 16. oktober hadde Erik Tveiten, Rødt, et innlegg i budsjettdebatten. Han oppfordrer til å øke eiendomsskatten: «Den antagelig eneste måten å realisere disse to prosjektene på, er å KREVE at kommunen øker eiendomsskatten! Samt å kreve at eiendomsskatten ikke går til å dekke kommunens løpende driftsutgifter, men øremerkes ulike utviklingsprosjekter utover driftsbudsjettet!»Les hele innlegget:Det finnes penger, men noen må betale.

I Moss Avis 15. oktober står en del beboere fra nordre bydel fram, og krever at bystyret den 28. oktober vedtar «det lange strekket», når høyspentledningen over nordre bydel skal fjernes. De hevder at formannskapets enstemmige vedtak (Rødt sitter ikke i formannskapet) om å velge det korte streket, tar «mer hensyn til penger framfor helse». Forskjellen mellom det korte og lange alternativet er ca 33 millioner, eller ca 2 millioner lånekostnader pr år i 40 år.

Før sommeren vedtok bystyret at det må bygges ny ungdomsskole på Jeløya, og at den skal ligge på Hoppern. Slik kommunens regnskap ser ut i dag vil dette sannsynlig tidligst bli lagt inn i langtidsbudsjettet for prosjektering i 2017.

Jeg hevdet overfor Jeløybeboerne da, og gjentar det for beboerne i nordre bydel nå: Det er mulig å finansiere ungdomsskolen allerede i budsjettet for 2014; OG å finansiere det lange strekket for omlegging av Høyspentledningene i nordre bydel, men sannsynligvis ikke innen kommunens ordinære driftsbudsjett. Den antagelig eneste måten å realisere disse to prosjektene på, er å KREVE at kommunen øker eiendomsskatten! Samt å kreve at eiendomsskatten ikke går til å dekke kommunens løpende driftsutgifter, men øremerkes ulike utviklingsprosjekter utover driftsbudsjettet!

Jeg antar det er for mye å håpe på, men i motsetning til en (etter min mening) totalt feilaktig kampanje mot eiendomsskatt, må altså folk i Moss samle seg for kreve høyre eiendomsskatt! Fau’ene på Jeløy og «aksjonsgruppa for omlegging av høyspenten og bygging av svømmehall i nordre bydel» er herved utfordret.

Rødt vil gjerne ha ny ungdomsskole på Hoppern NÅ og går mer enn gjerne for det lange strekket, men bystyre som skal fatte beslutningen om omlegging av høyspenten i nordre bydel er allerede den 28. oktober, så dere har ikke god tid.

Eirik Tveiten, bystyrerepresentant for Rødt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: