Tveiten: – Å være folkevalgt er en dugnadsjobb

lønnI debatten om varaordførerlønn i 80 prosent stilling, hadde Moss Avis lørdag en større sak, der også Rødts Eirik Tveiten ble intervjua (ikke på nett). Han mener her at 40 prosent stilling burde være mer enn nok:

– Å være folkevalgt er en viktig dugnadsjobb, et bidrag til fellesskapet. For en årrekke siden, da Rødt het RV, møtte Tveitens kollega, Rune Pedersen, til bystyremøter med matpakke. Snittene takket man nei til.

– Ikke glem at posisjonens folk har klart å snu et overskudd på 40 millioner til en minus på 30 millioner kroner. Det kan bli mer til neste år, sier Tveiten.

Han mener all anstendighet burde bidra til at godtgjøringen hadde blitt mindre. – For meg er det nesten uhørt at noen skal ha 80 prosent av en millionlønn for kun å være beredt.

Tveiten mener at en politiker ikke bør ha mer enn halvannen gang av gjennomsnittet av de kommunalt ansattes lønn. – Alt annet er i strid med god folkeskikk, sier han.

– Trenger vi en varaordfører, spør Moss Avis?

– Ja, når ordføreren er på ferie eller på annen måte utilgjengelig. Og lønna, eller godtgjøringen, bør kanskje være på 40 prosent, i alle fall vesentlig lavere enn i dag. Og det har ikke noe med politisk farge å gjøre, avslutter Tveiten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: