Rødt mener: – Oljevirksomheten må trappes ned!

Tveiten i FBEirik Tveiten, Rødt Moss sin bystyrerepresentant, er også partiets førstekandidat i Østfold til Stortingsvalget. Han intervjues dermed i flere lokalaviser, som for eksempel i Fredriksstad Blad 26. august (se bildet). Samtidig var det reportasje fra et debattmøte i regi av «Klimavalg 2013», men gjennom et løsrevet sitat i reportasjen kan Tveiten og Rødt oppfattes som tilhengere av en fortsatt offensiv oljeutvinning. Det stemmer ikke i det hele tatt, presiserer Tveiten i et leserinnlegg 28. august. Dette er ikke på nett, men vi gjengir det nedenfor:

Oljevirksomheten i Norge må trappes ned!

Leserinnlegg av Eirik Tveiten, Rødt, i Fredriksstad Blad

Fredriksstad Blad har den 26.8. en kort reportasje fra et møte i regi av «Klimavalg 2013», den 24.8.

I avisa får Miljøpartiet de Grønne gjennomgå for at de «vil stanse import av bensin- og dieselbiler innen 2015», og at de vil «trappe ned all norsk oljeutvinning i løpet av 20 år».

Det førte slik det er riktig gjengitt i avisen, til at «disse ekstreme grønne synspunktene fikk en knallrød politiker til å reagere kraftig. Eirik Tveiten i Rødt tordnet løs mot det han kalte De Grønnes tullepolitikk. Dette er helt vanvittig. Dersom De Grønne gjennomfører dette så vil jo ikke folk få noe å leve av i dette landet. Hva skal de gjøre? Tusle rundt og se på naturen? spurte Tveiten»

Det hører med til historien at jeg i samme innlegget viste til at partiet Rødt er FOR en gradvis nedtrapping av oljeproduksjonen, men SAMTIDIG har Rødt utviklet en «Plan for en fornybar framtid.» Denne planen viser både hvordan de norske utslippene av klimagasser kan kuttes med 40 % innen 2020, og samtidig utvikle 55 000 nye arbeidsplasser innenfor produksjon ved fornybar energi.

Likeledes viste jeg til at Stortinget i sommer ENSTEMMIG vedtok å åpne for oljeleting i Barentshavet! (Alle «miljøpartier» på Stortinget stemte altså FOR!)

Jeg vil derfor presisere at Rødt er enig med Miljøpartiet de Grønne om at fokus må settes på den forsøpling som norsk oljeproduksjon påfører miljøet, og at denne må trappes ned. Men denne kampen ikke må føres på en slik måte at det støter folk fra oss. Det er mulig å endre et stadig mer oljeavhengig norsk næringsliv, og isteden utvikle miljøvennlige arbeidsplasser. Det står om den politiske viljen.

Vennlig hilsen

Eirik Tveiten – stortingskandidat for Rødt Østfold.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: