1. mai i Moss: Brei protest mot raseringa av omsorgen

raseringMed over 500 deltakere i demontrasjonstoget var det bortimot dobbelt så mange som de siste åra, takket være god mobilisering særlig fra Fagforbundet og resten av LO. Hovedparola “Stopp raseringen av omsorg i Moss» hadde klar adresse til posisjonen av H og Frp. Over halvparten av deltakerne i toget gikk bak hovedparolen.

Det fagligpolitiske fikk derimot mindre plass under arrangementet i Kirkeparken, der det ble mye stortingsvalgkamp. Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell holdt hovedtalen, mens stortingspolitiker Irene Johansen, AP, og leder av Rødt Moss, Lars Tveiten, hadde appeller.  Tveiten var klart mer faglig og kampretta. Det var også korte internasjonale appeller fra SU ved Mikkel Arnesen og RU ved Isabell Mari Grønnslett.

Som vanlig var det fullt hus og stormende jubel på den Radikale frokosten til Rødt/SV på Kafé Brandstrup. Her sto Jonny Halberg for det litterære innslaget, og Odd Espen Skjærbekk det musikalske. Sofie Brunvoll, leder av Moss SU, holdt dagens appell.

Nytt av året var at Rødt tok initiativ til det første kveldsarrangementet 1. mai på mange år. Rundt 40 mennesker var innom og hørte Jon Michelet lese fra den neste boka si om krigsseilerne, og Arild Settli spilte gitar, piano og sang.bygning 2

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: