Rødt foreslår alternativ scene for det historiske spelet i 2014 – og permanent utendørsscene

Skjermbilde 2013-03-19 kl. 10.52.36

Rødts Remi Sølvberg har gjort denne skissa av hvordan partiet ser for seg en teraterscene med Konventionsgården som kulisse. Klikk for større bilde.

Som man kan lese i Moss Avis i dag, har Rødt gått ut med et alternativt forslag til teaterscene, både med tanke på det historiske Spelet Christian Frederik neste år, og med tanke på framtidige utendørs arrangementer i Moss, altså en mer permanent scene. Også arrangører av konserter og folkemøter kunne hatt nytte av dette.

I et brev (pdf) til styret i spelet, som ifølge MA 7. mars, har bestemt seg for Nesparken som åsted, skriver Birger Thurn-Paulsen på vegne av Rødt blant annet:

«Som en følge av at Høegh Eiendom nå har gjort deler av Peterson-tomta tilgjengelig for offentlig bruk, var representanter for Rødt Moss og omegn på en befaring for kort tid siden. Det dreier seg om den delen som ligger mot elva hvor flishaugene lå og området øst for dette.

Det førte til nye tanker og et forslag som plasserer Mossespelet 2014 på historisk grunn, med Konventionsgården, kanonen og Storebro i bakgrunnen. I tillegg til at spelet dermed legges der begivenhetene utspant seg, ligger forholdene naturlig og godt til rette for utendørs forestillinger. Det ligger et naturlig sceneområde i skråningen, hvor Konventionsgården kan sees som bakgrunn.

Vi tror det vil gi spelet en riktig historisk ramme, det har mange muligheter teaterteknisk sett, og vi kan dermed også se for oss en permanent utescene for forestillinger og konserter av forskjellig slag, i og med at det finnes et naturlig sceneområde og forskjellige muligheter til plassering av publikum».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: