Tungtrafikk midt gjennom sentrum?!

Mack TruckI Moss skjer byplanlegging etter Nøttelitenmetoden – hopp og sprett og tjo og hei:

Eksempel 1: Ikke før har et stort flertall i bystyret 16. januar i år i all hovedsak akseptert Statens vegvesens Konseptvalgutredning (KVU) for hovedvegsystemet i Moss og Rygge, inklusive nye bane- og veitunneller, så går Irene Johansen (AP) ut i MA og vil «vurdere andre løsninger for plassering av ny Jernbanestasjon». Men noe Rødts Eirik Tveiten reagerer på samme sted.

Eksempel 2: Plutselig lager Høegh, eieren av Petersontomta, en «mulighetsstudie» der de påviser at det går an å lage bru og vei fra Mølleområdet, over Mosseelva og over Petersontomta. Og de har møter med kommunen om det (ifølge byplanlegger Pettersen kan det her «bygges en ny, stor bro for både tungtrafikk og med fortau over til fabrikkområdet»). Og det kommer som en gladsak i Moss Avis. Og en ønskereprise dagen etter (same procedure as always…).

Det får heldigvis noen til å reagere, ikke minst Rødts Eirik Tveiten i bystyret 25. februar, og i kommentarfeltene til begge MA-oppslaga. Eirik skriver blant annet:

«Det må være en klar forutsetning at broa blir forbeholdt gående, syklende og kollektivtrafikk (begge veier). Omtrent slik dagens Storebro er i dag. Storebro kan da forbeholdes gående og syklende, og området gjennom Verket kan bli et «gatetun.» Dette vil berike byens sentrum!
Men forslaget om å lede tungtrafikken (fra ferga?) gjennom  Storgata gjennom byen, er ikke videre by- eller miljøvennlig, og bør forbli på tegnebrettet

Reklamer

One Trackback to “Tungtrafikk midt gjennom sentrum?!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: