Rødt Moss knuste House of Foundation!

fotballlagt

Alle på Rødts lag viste stor viljestyrke og lot seg ikke friste til taktikkeri. Med jevnlige treningssamlinger spås laget stor framgang.

Den prisbelønte bokhandelen House of Foundation er en hyggelig samarbeidspartner for partiet Rødt i Moss, da vi holder de fleste av våre åpne møter der. Men da bokhandelen fant på å arrangere sin egen fotballturnering «for avdanka atleter & kulturarbeidere» i Mossehallen lørdag 19. januar, var Rødt nådeløse. I en avgjørende kamp knuste Rødt HoF 7 – 2. Etter mye om og men gikk vi likevel ikke videre, på målforskjell.

Forsvarklippen Rune Pedersen, også kjent som en dreven kommentator på italiensk-norske fotballnettsteder, har levert denne reportasjen fra turneringa (Pedersen fikk et kne (ikke sitt eget) i låret i de siste sekundene av første kamp og kunne deretter konsentrere seg om kommentatorgjerningen):

«Det var 6-mannslag og vi bytta fortløpende med Eirik Tveiten som engasjert coach, og han hadde like mye bananer som en hvalfanger som kom fra oppdrag på 50-tallet.

Det begynte katastrofalt med nederlag 0-10 mot et nærmest semiprofesjonelt herrelag, kondisjonssterke teknikere i 25-årsalderen.  Vi var sjanseløse, men spilte som om vi var jevnbyrdige, gjorde ingenting for å begrense nederlaget, og det gikk som det måtte.

Kampen mot kulturetaten i Akershus fylke var egentlig kampen om andreplass i gruppa.  Tett og intenst, og sluttresultat 1-1.  Foran siste kamp regna vi ut at vi måtte slå House of F med minst 5 mål, samtidig som Akershuslaget måtte tape minst med 10 mot semiproffene.  Rødt spilte en god kamp, 7 – 2, og jobben gjort, måla stort sett scora av Tveitenbrødrene.  Men Akershus forsvarte seg til et 0-3 tap og dermed skulle Rødt være ute, og folka våre begynte å dra hjem, slitne men tilfredse.

Så begynte dramatikken.  Turneringsleder Martin sa at når to lag har like mange poeng og uavgjort innbyrdes, er det antall scora mål som er avgjørende.  Rødt er videre!  Hektiske telefoner for å kalle folk tilbake.  Lagleder Tveiten på veg hjem for å hente sko og shorts til kvartfinalen.  Men så…..folk med innsikt i fotballregler må ha gripi inn, og den uunngåelige kontrabeskjeden kom: Målforskjell er avgjørende, og dermed blei Rødt slått ut.

Helle Andersen spilte helt rått i den første kampen, men mot en helt overlegen motstander av (muligens) kulturarbeidere og atleter (IKKE avdanka).

Målvakt Helle T. Andersen spilte helt rått i den første kampen, men mot en helt overlegen motstander bestående av kulturarbeidere (muligens) og atleter (IKKE avdanka).

Åpningskampen blei skjebnesvanger.  Likevel var vi fornøyde.  Noen av oss vil ta initiativ til ukentlig fotballtrening i en park når det blir vår, så vi er bedre rusta når eller hvis det blir ei sommerturnering.

Det var genialt å melde på lag. Ingenting slår idrett når det gjelder å sveise folk sammen«.

Rødts lag i House of Foundations fotballturnering:

Martin W. Olsen (ex. Stavanger Oilers)
Grete Rosengren
Trude Galle
Pål Tveiten
Lars Tveiten
Rune Pedersen
Anders Kristiansen
Jan F. Knudsen
Helle T. Andersen
Birger Thurn-Paulsen
Vidar Edell
Remi Sølvberg

Reklamer

One Trackback to “Rødt Moss knuste House of Foundation!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: