Rødt gjennomslag for sosialboliger?

Rødt Moss forsetter sin mangeårige kamp for bedre boliger til alle, og i særdeleshet de mange husløse. Noe som er oppsummert i et leserinnlegg av Eirik Tveiten i Moss Avis 29. oktober. Blant annet går det fram at en rapport fra Agderforskning gir Moss dårlig karaktér når det gjelder dette tilbudet. Mandag 19. november hadde MA dette på førstesida og en større sak på side 2, der Tveiten kommer til orde – og der Høyres Gretha Kant mener det er «en strålende idé». Hun bekrefter at hun ønsker å komme i dialog med de to aktuelle utbyggerne om dette.

Et oppslag i Aftenposten nylig avkrefter myten om at små leiligheter ikke er salgbare.

Reklamer

One Comment to “Rødt gjennomslag for sosialboliger?”

  1. Innledningen om at Rødt Moss «i det siste har engasjert seg i spørsmålet om sosialboliger» kan virke litt malplassert.
    Da rådmannen i Moss informerte formannskapet i 2010 om at Husbanken hadde startet et boligsosialt han handlingsprogram som til tilbød landets kommuner å være med på, innstilte rådmannen på at Moss kommune IKKE burde søke! I utgangspunktet hadde alle partiene sluttet seg til rådmannens innstilling. Rødt fant dette uakseptable og viste med faglige argumenter at rådmannens innstilling var feil, og at Moss burde søke! Resultatet av debatten var at formannskapet enstemmig påla rådmannen å søke, og Moss ble tatt opp som medlem!
    Da bystyret i mai 2012 behandlet Moss kommunes boligsosiale handlingsplan, foreslo Rødt at Moss kommune burde ta initiativet til et nytt boligsamvirke UTAFOR markedet, som ville gjøre det mulig for alle å skaffe seg en rimelig bolig. Dette ble nedstemt mot to stemmer (Rødt /SV) fordi et solid flertall mente at private utbyggere og Moss kommunale eiendomsselskap alene burde løse dette.
    På møtet 1. oktober 2012 i styringsgruppa for kommunens boligsosiale styringsgruppa, ble det lagt fram en rapport som viste at ca 900 personer i Moss har en «utilfredsstillende bosituasjon» ble vi i Rødt enige om at det måtte brukes kraftigere/andre virkemidler. Derfor fremma vi forslaget om 10% av boligene i i nye boligprosjekt skal «legges til rette for personer med lav boevne, eller på andre måter er vanskeligstilte i boligmarkedet.» Samtidig lovte Rødt fra bystyrets talerstol at vi vil fremme likelydende forslag i bystyret hver gang et nytt boligprosjekt skal behandles.

    I den grad en mener at dette gir dekning for at «Rødt Moss i det siste» har engasjert seg i spørsmålet om sosialboliger, kunne det vært spennende å se hvilke andre partier som i større grad enn Rødt Moss som har engasjert seg for dette «i det siste.» 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: