Rødts idé om Peterson og gjestehavn lever

Etter Eirik Tveitens interpellasjon i bystyret 17. september, er det klart at både ordføreren og alle partiene, samt begge byens aviser, mener ideen må følges opp om gjestehavn ved utløpet av Mosseelva.

I svaret sitt bekrefter ordføreren at i forbindelse med arbeidet med den nye sentrumsplanen, som starter i oktober, «vil utvikling av gjestehavnmulighetene i sentrum inklusiv ideen og tanken om utvikling av gjestehavn/båthavn ved utløpet av Mosseelva, … bli ivaretatt». Han nevner i den forbindelsen at Høegh Eiendom AS har meldt interesse for mottak av steinmasser fra sprenginga av Follotunnellen, til utfylling langs sjøen på Petersontomta og at dette «vil kunne påvirke mulighetene for utvikling av gjestehavn/båtplasser ved Mosseelvas utløp».

Han sier videre at en eventuell anleggelse av gjestehavn/båthavn «nødvendigvis [vil] ta noe tid, samtidig som det må forutsettes at eier/utbygger er villig til å gjennomføre plan».

Dette er også poenger i Moss Avis’ lederartikkel i dag, 19. september, men for øvrig får ideen full støtte. Og i Byavisa samme dag sier man kontant, over to sider og hele førstesida, at «Her bør båthavna ligge». Uten sitatstrek.

Les hele ordførerens svar:

Svar fra ordfører:

Etter  Petersons konkurs har det åpnet seg helt nye muligheter til å tenke helhetlig om utviklingen langs Mosseelva og representanten Tveitens interpellasjon reiser interessante problemstillinger.

Ordføreren vil vise til at Moss kommune i samsvar med vedtatt planstrategi vil starte opp rullering av Sentrumsplanen med utarbeidelse av planprogram høsten 2012 og gjennomføring av selve planarbeidet i 2013. Sentrumsplanen vil bli utarbeidet som en kommunedelplan og vil omfatte de områder som interpellanten viser til. Godkjent kommunedelplan vil danne grunnlag for oppfølgende områdereguleringer.

Ordfører har bedt om at man inviterer de sentrale aktører og MTS/FSK til et oppstartsmøte for arbeidet med den nye sentrumsplanen. Dette oppstartsmøte vil bli avholdt i oktober i år. Utvikling av gjestehavnmulighetene i sentrum inklusiv ideen og tanken om utvikling av gjestehavn/båthavn ved utløpet av Mosseelva, vil bli ivaretatt i den videre planprosessen.

Ordføreren vil også vise til at Moss havn er i en dialog med Jernbaneverket om mottak av steinmasser fra Follotunnelen. Høegh Eiendom AS har i denne sammenheng meldt interesse for mottak av steinmasser til utfylling langs sjøen på Petersontomta. Dette vil kunne påvirke mulighetene for utvikling av gjestehavn/båtplasser ved Mosseelvas utløp. Forholdene vil bli vurdert på overordnet nivå i sentrumsplanen og hjemles i godkjent reguleringsplan.

Når det gjelder tidsaspektet, vil ordføreren vise til at en eventuell anleggelse av gjestehavn/båthavn som skissert må forankres i både kommunedelplan og detaljplan. Dette vil nødvendigvis ta noe tid, samtidig som det må forutsettes at eier/utbygger er villig til å gjennomføre plan. For Kanalen Nord er man i den situasjon at man har en godkjent områderegulering hvor etablering av gjestehavn kan skje raskt.

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: