Morsomt å være høyrevelger?

blåmerke privatisering

I Moss vil Frp og Høyre konkurranseutsette i stor stil. De har allerede gått løs på Mossemarka.

Dagens «Aktuell kommentar» i Moss Avis er skrevet av Rødts bystyrerepresentant Eirik Tveiten. Han gjør en evaluering av det nye Frp-/Høyrestyret etter vinterhalvåret og oppsummerer slik:

– Det spesielle med situasjonen i Moss er at dette (privatiseringspolitikken, vår anm.) ikke er drevet fram av faglige argumenter eller erfaring om at tjenestene for den enkelte blir bedre og billigere, men av ren ideologi! En sterk TRO på markedets velsignelse. Gadd vite om alle mossinger som lot seg rive med av Tage Pettersens entusiastiske valgkamp om Moss som mulighetens by var innforstått med hva som gjemte seg i hatten, etter hvert som det ikke bare dukker opp små koselige kaniner.

Les hele innlegget: Morsomt å være høyrevelger?

«Aktuell kommentar» i Moss Avis 26. juni 2012 av Eirik Tveiten, Rødt.

Tage Pettersen og Moss Høyre kjørte en svært offensiv valgkamp: Nå måtte det bli slutt på den sidrumpa politikken til AP, SV og Rødt, det må fokuseres på at byen har store muligheter, og vi må være «Glad i Moss»!

Etter at de borgerlige partiene vant valget trakk de opp den første kaninen av hatten: I Moss skulle det innføres byparlamentarisme! En håndfull godt betalte lokalpolitikere skulle lede byen med nærmest uinnskrenket makt. En bredt sammensatt folkelig bevegelse, hvor til og med den verdikonservative lokalavisen bidro, avslørte disse «guttestrekene». Medlemsmøtet i Høyre satt foten ned, og byrådsplanene ble stoppet.

Så kommer den neste store «kaninen»: Kommunale tjenester skal drives til selvkost og det skal konkurranseutsettes og privatiseres! Under dekke av at «kommunen ikke lengre kan subsidiere barnepasset for rike mossingen», skal brukerne av Skolefritidsordningen (SFO) betale hva tjenesten koster. For kommunens ca 1000 barn må prisen på SFO opp med 36 %. Den kommunale Kulturskolen og Trygghetsalarmer må bli selvfinansierende og prisen må opp med fra 33 – 45 %. Slik legges det til rette for at også private kan konkurrere om å levere disse tjenestene.

Det borgerlige flertallet i bystyret har vedtatt at nye Bo- og servicesenteret i Skoggaten skal drives av private. Den svært byråkratiske og kostnadskrevende «bestiller/utfører modellen» skal gjeninnføres i kommunen. Slik at hele eller deler av hjemmebaserte tjenester, jordmortjenesten, rusomsorgen, helsestasjonen, og stadig flere av tjenestene vi forbinder med velferdsstaten, kan legges ut på anbud!

Under det nytaleordet «Fritt brukervalg» skal priskonkurranse innføres, og tjenester utføres av private. Selvsagt med god fortjenestemargin for alle store og små private tilbydere som ønsker å etablere seg i Moss. Tjenester som til nå har vært drevet under mottoet «den beste tjenesten til den som trenger det mest», skal inn i markedet og gjøres om til betalingstjenester under mottoet «den beste tjenesten til den som kan betale mest.

Noen vil selvsagt hilse en slik markedstilpassing velkommen og særlig de med god betalingsevne, men for det store flertallet av byens innbyggere vil dette føre til at du må velge bort noen tjenester for å få råd til en annen. For eks velge bort en SFO plass, for å få råd til en plass på kulturskolen.

I store deler av Europa har markedskreftene frie spill ført til svært mange rike spekulanter og gjeldstyngde stater. For å betjene en stadig mer tyngende offentlig gjeld, tyr statene til innskrenkning av innarbeidede faglige rettigheter og kutt i de offentlige velferdstilbudene. Liberalismens bakside med markedstilpassing framstår som grelle overgrep mot vanlige folks velferdsbehov.

Det spesielle med situasjonen i Moss er at dette ikke er drevet fram av faglige argumenter eller erfaring om at tjenestene for den enkelte blir bedre og billigere, men av ren ideologi! En sterk TRO på markedets velsignelse.

Gadd vite om alle mossinger som lot seg rive med av Tage Pettersens entusiastiske og valgkamp om Moss som mulighetens by var innforstått med hva som gjemte seg i hatten, etter hvert som det ikke bare dukker opp små koselige kaniner.

Reklamer

One Comment to “Morsomt å være høyrevelger?”

  1. Hvis dere kommer til noe i nærheten av politisk innflytelse, hvilket heldigvis aldri noensinne vil skje, så faller hele systemet sammen. Hahahha, for noe idioti dere står inne for. Marxisme har vært forsøkt med fatale følger opp gjennom historien, og alle ender med å lengte etter det frie markedet. Cuba står for øvrig for snarlig fall, og da har dere bare Nord korea å sammenlikne dere med. Bare tapere som ønsker å ha det slik, eller hva?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: