Mossedager med Rødt på plass

Lørdag 9. juni hadde Rødt Moss og omegn en særdeles vellykka stand i Dronningens gate. Det fine været gjorde at byen var full av folk, og mange ville både ta imot materiellet vårt og snakke med oss. Vi var ni-ti medlemmer av Rødt og Rød Ungdom som delte ut i alt 300 eksemplarer av Rødts gratisavis Rødt Nytt nr 5, og en lokal løpeseddel (se lenke til hele teksten under bildet), der vi tok for oss situasjonen i byen etter Høyres og Frps maktovertakelse, både byrådsfloppen, den kommende konkurranseutsettinga og presset som vil komme for å bygge luksusboliger på Peterson-tomta. Her vil Rødt jobbe for å få næringsvirksomhet og kultur. Og når det gjelder boligbygging, går vi inn for helt andre prisklasser. Vi skriver også om behovet for å ta imot flyktninger og asylsøkere i minst like stort omfang som i forrige periode. Og vi minner om at Rødt – dessverre – er det eneste norske fredspartiet!

Les løpeseddelen:Rødt Moss og omegn

Kommunal parlamentarisme og byråd.

Rødt Moss og omegn holdt stand i valget 2011. Bortsett fra Høyre gikk alle andre partier tilbake.

Rødt markerte seg sterkt og tydelig i den politiske kampen som oppstod etter at det nye bystyreflertallet ville innføre kommunal parlamentarisme og byråd. Vi tok initiativet til, og leverte sammen med AP og SV en lovlighetsklage om dette vedtaket hadde støtte i kommuneloven. På ulike måter var vi aktive i motstanden mot innføring av parlamentarisme og byråd – såpass at Høyre ga oss hovedansvaret for at vedtaket ble trukket tilbake, i alle fall i denne omgang. En viktig seier for lokaldemokratiet.

Konkurranseutsetting og privatisering

Bystyreflertallet arbeider aktivt for å konkurranseutsette og privatisere kommunale tjenester. Rødt Moss vil arbeide aktivt mot – i nært samarbeid med LO i Moss. Det påstås at det gir valgfrihet og er bra for alle. Det er ikke bra for de ansatte, som risikerer forverrede lønns- og pensjonsvilkår. For de som trenger tjenestene er hjelpen dirigert av tidsskjemaer og stoppeklokke. Det påstås at kommunen sparer penger, men det snakkes aldri om hva det koster av byråkrati og penger å administrere alt sammen – kommunen har det overordnede ansvaret!

Rødt Moss vil bekjempe anbud, konkurranseutsetting og privatisering – ingen profitt på omsorg! Hvem skulle trodd at vi fikk oppleve barnehagemillionærer med offentlig støtte?!

Byutvikling

Petersons konkurs driver byen videre mot status som pendlerby. Slipp ikke inn spekulanter på Peterson-tomta. Arbeid for en kombinasjon av nærings- og kulturvirksomhet. Vi støtter gransking av forløpet til konkursen, for å avdekke om bedriftens midler kan ha blitt brukt til spekulasjon for egen vinning. Boligpolitikken er ingen politikk, det er et marked med skyhøye priser. Rødt Moss går inn for fortetting i bykjernen og tiltak som betyr sosial boligbygging.

Internasjonalt

Norge – og Moss – må ta imot flyktninger og asylsøkere, mennesker som trenger hjelp og respekt. De må gis utdannings- og arbeidsmuligheter mens sakene behandles. Mange lever under uverdige forhold mens de venter. Asylmottak bør drives av det offentlige.

Rødt er det eneste partiet som gikk mot bombingen i Libya. Rødt er mot krigen i Afghanistan. Rødt er motstandere av invasjon, okkupasjon og krig på folks vegne, under dekke av humanistiske slagord om fred, frihet og demokrati. Hver gang viser det seg at det dreier seg om politisk kontroll og profitt – oljekonserner og andre sitter og venter i utkanten av slagmarken. Som appellanten fra Rød Ungdom sa på 1. mai: Vi arbeider for fred og er mot Nato- og USA-styrte invasjonskriger.

Rødt Moss vil arbeide for lokal, full boikott av Israel. Israel bryter den ene FN- konvensjonen etter den andre, og FN-vedtak som fordømmer okkupasjon og overgrep.

Dette er noe av det vi står for, både når det gjelder Moss og verden. Bli mer kjent med oss på: https://roedtmoss.wordpress.com/

Du blir enda bedre kjent med oss som medlem – bli med på laget!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: