Rødt – en opposisjon på Tinget – til venstre!

I et leserinnlegg i Klassekampen i dag forestiller Erik Tveiten, Rødt, Moss, seg hva som ville skjedd hvis Rødt hadde vært på Tinget. Da ville for eksempel fagbevegelsens argumenter rundt vikarbyrådirektivet og bøndenes uro omkring utviklinga av norsk landbruk vært å høre fra Stortingets talerstol. Rødt ville vært en opposisjon fra venstre.

I dag framstår i flere sammenhenger opposisjonen på Tinget, inklusive Erna Solberg og Siv Jensen, som et humant alternativ til den rød-grønne regjeringa.  Tveiten spør: «Skal vi i enda en fireårsperiode finne oss i at opposisjonen på Stortinget består av dvaske Høyre/Frp-argumenter, og/eller forsiktige reservasjoner når det stemmes over de mest ekstreme forslagene til liberalisering. Eller skal vi allerede nå kreve plass for en opposisjon i Stortinget, i media og blant folk flest til venstre for den sittende regjeringen?»

Gjett hva Tveiten ville valgt. Les det hele her:

Opposisjon til venstre

Leserinnlegg av Eirik Tveiten i Klassekampen 6.6. 2012

La oss et øyeblikk tenke oss at partiet Rødt var representert på Stortinget inneværende periode, og likeledes at representanten var Rødts leder Bjørnar Moxnes.  Hva ville han i så fall drevet med i disse dager og i noen av dagene forut?

Da Stortinget gjorde sitt famøse vedtak om ikke å bruke veto i saken om EØS’ vikarbyrådirektiv, kunne han brakt fagbevegelsens egne argumenter ut fra Stortingets talerstol. Vist til at dette direktivet var drevet fram av krefter som ønsker å deregulere arbeidslivet og svekke fagbevegelsens krav om faste ansettelser. Han kunne hevdet at å være FOR direktivet er en støtte til dem som ønsker ytterligere liberalisering av arbeidslivet.

Når «bondeoppgjøret» førte til opprør blant den ellers så sindige bondestanden, kunne han avslørt at det foregår en systematisk nedbygging av norsk landbruk. Gjennom mangeårig sulteforing av bondestanden skrus den norske selvforsyningsgraden ytterligere ned. Han kunne avslørt at når prisen på matvarer stiger skyldes dette ikke at bøndene tjener mer, men at matvarebaroner som kontrollerer de store matvarekjedene, igjen kan gni seg i hendene over stigende profitt. Han kunne oppfordret til full støtte til bøndenes kamp.

I disse dager streiker offentlig sektor for lønnskrav, slik at offentlig sektor skal være «konkurransedyktig». Lærerstanden sakker lønnsmessig akterut. Kvinnene i omsorgsyrker fortjener høyrere lønn, de som gjør en av samfunnets viktigste jobber. Han kunne vist til at offentlige ansatte som den viktigeste brikken i velferdsstaten, streiker for oss alle! Fra Stortingets talerstol kunne han rette pekefingeren på den sittende regjeringen og sagt at dersom den rødgrønne regjeringen ønsker gjenvalg i 2013, må de «fortere enn svint» innfri de ansattes rimelige og rettferdige krav.

I dag er Rødt ikke representert på Stortinget, og Høyre/Frp i opposisjon blir framstilt som om motstandere av regjeringens politikk. Disse erklærte liberalistiske partiene etterlater et inntrykk av at de, dersom hadde hatt flertallet, ville de ha ført en annen og mindre arbeiderfiendtlig politikk! Disse partiene vokser ikke på grunn av egen politikk, men på grunn av regjeringens udyktighet.

Liberaliseringen vil fortsette også i neste stortingsperiode uavhengig av hvilken regjering vi får. Det vil komme nye EØS direktiv, nye bondeopprør og nye forsøk på å svekke fagbevegelsen og velferdsstaten. Skal vi i enda en fireårsperiode finne oss i at opposisjonen på Stortinget består av dvaske Høyre/Frp argumenter, og/eller forsiktige reservasjoner når det stemmes over de mest ekstreme forslagene til liberalisering. Eller skal vi allerede nå kreve plass for en opposisjon i Stortinget, i media og blant folk flest til venstre for den sittende regjeringen.

Jeg går for det siste alternativet og melder meg på for å bringe Rødts Bjørnar Moxnes inn på Stortinget, og inn i media NÅ! Jeg er dyktig lei av at Erna Solberg og Siv Jensen blir framstilt som et noe som helst mer humant alternativ til den sittende regjering.

Eirik Tveiten – bystyrerepresentant for Rødt i Moss.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: