Mye byrådsfrustrasjon – men kom på folkemøtet i kveld!

Å sammenlikne posisjonen i Moss med struts med hodene i sanda, er en fornærmelse mot arten, ifølge Verdens strutseforbund. Myten ble skapt av romeren Plinius den eldre (23-79 før Kr.). Derfor bildet av en samfunnsaktiv struts. Ikke fant vi noe foto av struts med hodet i sanda heller. Vi kommer likevel til å bruke ordet strutsepolitikk, også som en "tag" på dette nettstedet.

Moss Avis gjør virkelig jobben sin som «fjerde statsmakt» i «parlamentarismesaken». I tillegg til å arrangere folkemøte om parlamentarisme på Tivoli Amfi klokken 18.00 i dag, skal de ha trykt over 100 artikler, inklusive viktige lederartikler, samt kronikker og leserinnlegg for og imot byparlamentarisme.

I dag bringer MA blant annet highlights fra de innkomne høringssvara (som i sin helhet legges ut på kommunens hjemmeside, men med inntil tre dagers forsinkelse, ser det ut til. Men følg Rødts hjemmeside, for vi formidler også ting derfra).

Av de siste sakene i MA trekker vi fram, foruten innlegg av Rødts egne, en kronikk av Hans Solerød, tidligere førsteamanuensis i samfunnsgeografi ved UiO. Han skriver blant annet: «Riktignok skal det være mulig å fremme mistillitsforslag mot en eller flere av byrådene, men i et så lite og gjennomsiktig politisk miljø som i Moss kan en lett se for seg hvor mye støy og handlingslammelse det vil skape». I tillegg er det dette med kompetanse: «Det må for eksempel være tillatt å spørre hvem som har kommet på den ideen å gjøre Erlend Wiborg til byråd for teknisk avdeling og plansaker, slik noen rykter påstår. Byrådene skal som kjent ha både faglig og politisk ansvar«.

Reklamer

One Trackback to “Mye byrådsfrustrasjon – men kom på folkemøtet i kveld!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: