Ingen skam å snu!

– Spillet og dobbeltmeldingene fortsetter når det gjelder bystyreflertallets planer om byparlamentarisme. Slik oppsummerer Rødts leder, Birger Thurn-Paulsen, situasjonen i et leserinnlegg i MA 19. mars. Han sier seg altså enig med Hans Jørgen Bjørnstad, tidligere bystyremedlem og leder av Moss Høyre, som skriver i Moss Avis d. 13. mars:  «Høringen er et spill for galleriet».

Men Rødt trekker ikke den samme konklusjonen når det gjelder høringa, som Bjørnstad mener man bør ignorere:

– Det bør bli flest mulig protester mot dette spillet og et klart nei til parlamentarisme og byråd i Moss. Selv om vinteren er på hell finnes det en god Fjellvettregel som flertallet bør lese: Det er ingen skam å snu!

Les hele innlegget:

Høring? Eller hvem hører hva?

Leserinnlegg av Birger Thurn-Paulsen, leder, Rødt Moss og omegn, i Moss Avis 19. mars 2012

I Moss Avis d. 7. mars står det: «Ordfører Tage Pettersen lover at resultatet av høringen blir avgjørende for Høyres syn på om parlamentarisme skal innføres i Moss.»

To dager etter, fredag 9. mars, står det et innlegg undertegnet av de fire gruppelederne i flertallsalliansen, som innledes slik: «Høyre, Frp, Venstre og KrF har inngått en avtale om å innføre parlamentarisme i Moss.» Spillet og dobbeltmeldingene fortsetter.

Å legge ut denne utredningen skal bare gi et skinn av åpenhet. Selve utredningen er bestilt for å gi svar på hvordan de kan gjennomføre det de allerede har bestemt. Så legges utredningen ut til høring hvor de spør om det samme, synspunkter på hvordan de skal gjøre det de har bestemt. To dager før lovte altså ordføreren at Høyre avventer høringen før partiet bestemmer seg om parlamentarisme skal innføres! Og slik har det vært helt siden kritikken begynte å strømme inn etter at de fire annonserte at de skal innføre parlamentarisme i Moss. Den ene dagen lover ordføreren at det ikke er konkludert – man avventer utredningen – den neste dagen går det tydelig fram at de har bestemt seg. Rødt Moss er enig med Hans Jørgen Bjørnstad, tidligere bystyremedlem og leder av Moss Høyre som skriver i Moss Avis d. 13. mars: Høringen er et spill for galleriet.

Men det finnes en viss mulighet for å redde noe av skinnet: Er Høyre i stand til, og villig til å svare på et ganske enkelt spørsmål: Har Høyre allerede bestemt seg for å innføre parlamentarisme eller har de ikke bestemt seg? Hvem snakker for Moss Høyre – ordføreren som sier at de avventer høringen før de bestemmer seg om parlamentarisme skal innføres – eller Kjellaug Nakkim som har undertegnet innlegget fra de fire i flertallet som sier at de har inngått en avtale om å innføre parlamentarisme?

Uansett finnes det ett svar på denne såkalte høringen: Det bør bli flest mulig protester mot dette spillet og et klart nei til parlamentarisme og byråd i Moss. Selv om vinteren er på hell finnes det en god Fjellvettregel som flertallet bør lese: Det er ingen skam å snu!

Reklamer
Stikkord:

4 Responses to “Ingen skam å snu!”

  1. Kjære redaktør av denne siden, jeg ser at du påstår at du har sluppet opp for morsomme bilder som kan illustrere byrådsaken i Moss. Men det finnes da mange morsomme bilder å ta av for eks fra dyreriket: Hva men en struts, den er jo bl.a kjent for å stikke hodet i sanden, når den blir trua. Eller hva med et esel, det har jo også endel kjente egenskaper. I tillegg er slimålens egenskaper lite påakta 😉

  2. Okei, da, jeg hadde kanskje litt dårlig tid, eller var litt lat. Skal komme sterkere tilbake. Mye sterkere! Og takk for tipsa

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: