– Det hemmeligholdte enevelde!

I Moss Avis lørdag 18. februar (ikke på nett) refereres det fra møtet i kommunens reglementkomité, der temaet var konsulentfirmaet Agenda Kaupangs (foreløpige) notat (se nedenfor) om byparlamentarisme i Moss. Tor Dølvik fra Agenda Kaupang inviterte ifølge MA komiteen «til å være en sparringpartner for å utvikle resonnementer rundt en felles forståelse av Mossemodell for parlamentarisme. Men opposisjonen var vel så mye opptatt av å flagge sin motstand mot den nye styringsformen».

Trass i nylige protester mot partiet Rødts uforholdsmessig store synlighet i Moss Avis’ spalter, kunne ikke avisa gjøre annet enn igjen å sitere Eirik Tveiten, og nok en gang i overskrifta:  «… dette blir ikke det opplyste enevelde, men det hemmeligholdte enevelde».

Tveiten påpekte også (nok en gang) hvor dyr denne reformen vil bli: – Dette vil resultere i et ekspertvelde som bare vil ese ut.

Noe som straks ble bekrefta av bystyreflertallets egne: Dølviks notat sier at hvis ordfører Pettersen trekker seg midlertidig for bli byrådsleder, vil varaordfører Wiborg rykke opp. I notatet ligger denne stillingen bare inne med et årsverk på 0,2 prosent, men på møtet krevde Sindre Westerlund Mork (V) at dette burde være minst en 60 prosents stilling.

Rødts nettredaksjon nytter høvet til å legge ut på Nettet Agenda Kaupangs foreløpige notat om «Parlamentarisk styreform i Moss».

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: