SV og Rødt med felles budsjettforslag

Mens Frp og deres store og små halehengspartier har begynt nedbygginga av Velferds-Moss, med vekt på kulturlivet og bl.a. krisesenteret i første omgang, gikk i år SV og Rødt sammen om et budsjettforslag for 2012. Dette er en videreføring av de siste åras budsjetter, da de to partia, sammen med AP og Georg Fiane, hadde flertall. Les SV/Rødts tallbudsjett her (pdf-fil). Og nedenfor følger de såkalte verbalforslaga fra SV og Rødt. Som alle ble nedstemt.

Verbalforslag fra SV og Rødt:

 • Kommunal parlamentarisme innføres IKKE i Moss i inneværende kommunestyreperiode. Forut for en eventuell slik beslutning bør det settes ned en bredt og tverrpolitisk sammensatt gruppe som både ser på fordeler og ulemper ved dagens formannskapsmodell. Innstilling fra denne gruppen offentliggjøres i god tid før kommunevalget i 2015. Overgangen til parlamentarisk styringsform anses som en så viktig og konsekvensfylt reform at velgerne må få anledning til å uttale seg i valg før den settes i kraft.
 • Vi er mot konkurranseutsetting av kommunens kjernevirksomhet, men dersom bystyret vedtar å konkurranseutsette noen av de kommunale tjenesteområdene, må det legges til rette for at kommunen også selv kan delta i anbudsrunden.
 • Helsestasjon styrkes med to årsverk. En helsesøsterstilling og en jordmorstilling, halvåreseffekt. Dette for å øke satsingen på forebyggende tiltak som en del avsamhandlingsreformen. Premature barn drar nå tidligere hjem fra sykehuset, og det nye sykehuset vil ha færre barselsenger slik at kommunen vil få et større ansvar for barselomsorgen. Kvinnene drar nå hjem to dager etter fødselen så mye av barselomsorgen har blitt overført til kommunen uten at helsestasjon er styrket i samme grad.
 • SV og Rødt styrker barnevernet med 2 mill og sosialbudsjettet med 1,5mill fordi vi har ingen tro på rådmannens reduksjoner på disse områdene. Begge budsjettposter har store sprekker i årets budsjett. Vi er bekymret over kuttet på disse viktige områdene.
 • Moss kommunale Eiendomsselskap har som en av sine hovedoppgaver å drive utleievirksomhet av boliger som enslige og familier som av ulike grunner ikke kan komme inn på det ordinære eiendomsmarkedet. Disse leiene bør derfor holdes så lavt som mulig, og kravet om overskudd til MK-Eiendom bør således settes så lavt som mulig
 • Ansatte i Moss kommunen skal tilbys fast jobb i den stillingsandelen de har jobbet i den siste 15. mnd.
 • Rådmannen bes om å vurdere hvordan Moss kommune kan oppnå best mulig grønn effekt ved å legge til rette for bruk av energisparende tiltak ved innføring av AMS-forskriften
Reklamer
Stikkord:

3 Responses to “SV og Rødt med felles budsjettforslag”

 1. Det er feil når dere skriver at vi raserer krisesenteret. Vi vedtok å gi eksakt det samme som Krisesenteret selv ba om gjennom sitt representantskap. Representantskapet vedtok sitt budsjett og der satt tidligere AP Ordfører på vegne av bla. Rødt og det er dette budsjettet vi nå følger

 2. Det er riktig som Wiborg skriver at fra å legge fram et budsjettforslag i formannskapet som innebar et betydelige kutt i driftsbudsjettet til Krisesenteret, var dette (den eneste?) endret i de borgerliges budsjett da det ble vedtatt i bystyret 12.12.
  Om dette skyldes at SV og Rødt i sitt budsjett allerede i formannskapet hadde lagt inn 1 mill ekstea til krisesenteret, eller opprør i de borgerliges egne rekker vet jeg ikke, men altså heldigvis: På dette området ble det ikke noen nedbygging, (i denne omgang?)

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: