Stå på for folkeavstemming!

Rødts Eirik Tveiten hadde dette leserinnlegget i Moss Avis lørdag 19. november:
Sammen med to andre av bystyrets medlemmer har jeg levert en lovlighetsklage, på MÅTEN det borgerlige flertall ønsker å innføre byråd i Moss. Men det er ingen grunn til å legge inn årene og vente på en beslutning hos fylkesmannen, som skal behandle en slik klage.
Om klagen blir avvist eller tatt til følge endrer ikke at de borgerlige partienes har LYST til å innføre byråd.

Likeledes bør det heller ikke dempe vårt krav om at ”overgang til en parlamentarisk styreform anses som en så viktig og konsekventfylt reform at lovgiver har bestemt at velgerne må få anledning til å uttale seg om den før den settes i kraft, selv om dette vil kunne medføre en betydelig forsinkelse i arbeidet med en reform av styringsstrukturen.”
Flertallet i bystyret har nå vedtatt å bestille en utredning om ”hvilke endringer som må gjøres for at parlamentarismen skal gjennomføres i Moss …. innen 1. august 2012.” Sannsynlig vil en slik utredning munne ut i anbefalingen om en ”mild” overgang, med en gradvis opptrapping!
Merk at utredningen ikke gjelder hvorvidt en byrådsmodell skal gjennomføres, men hvordan!
Måten innbyggerne i Moss har blitt presentert for beslutningen om at ”parlamentarismen skal gjennomføres på”, vil være typisk for hvordan et byråd fungerer. Beslutte først og utrede etterpå.
Selvsagt at det er slik at kommunale tjenester på mange områder kan gjøres bedre og smidigere, men å løse dette ved å tilsette flere godt betalte heltidspolitikere, som gradvis blir delegert større beslutningsmyndighet, er feil svar på et riktig spørsmål. Det sikrer ikke billigere og bedre tjenester eller kvalitet i barnevernet, i skolen, på sykehjemmet, osv.
Vi bør derfor stå på for at folk i Moss skal ha en demokratisk rett til å bli kjent med innholdet og følgende av en byrådsmodell, og deretter å uttale seg gjennom valg hvorvidt vi ønsker dette.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: