Eirik Tveiten: – Var det riktig å alliere seg med AP og SV i Moss?

Rødt førstekandidat og nylig gjenvalgte bystyremedlem i Moss, Eirik Tveiten, hadde følgendeinnlegg i Klassekampen 15. september:

«Jeg er nok ikke enig med leder i Rødt Turid Thomassen som i Klassekampen 14. 9, uttrykker at hun ikke ser noe behov for endring i partiet Rødt. Selv om bildet ikke er svart, er det åpenbart at Rødt har gjort feil, som vi må være villige til å ta konsekvensene av. I en situasjon med SV i dramatisk tilbakegang, og hvor fokus i valgkampen har vært solidaritet og inkludering, går altså Rødt tilbake!

Partiet Rødt må være villig til å starte en prosess som med kritisk blikk går gjennom de riktige og feilaktige saker og disposisjoner som er gjort underveis. For eksempel er jeg åpen for å vurdere om det er riktig å gå i allianse i bystyret med AP og SV i en flertallskonstellasjon, slik vi har gjort 8 år i Moss. Her gikk både AP (- 5%), SV (-2,3%) og Rødt (-0,3%) tilbake, og selv om Rødt fikk 4 stemmer mer enn valget for 4 år siden, hadde Rødt forventninger om en framgang på ca 40 stemmer, og erobring av en ekstra bystyreplass! På samme måte som i SV må vi i Rødt på en åpen, selvkritisk måte se på egen rolle og standpunkter, og legge grunnlag for at det på Rødts landsmøte våren 2012 kan foretas gode valg av strategier og personer. Det er et absolutt behov for et sosialistisk alternativ til venstre for dagens rødgrønne regjeringen, dette rommet må synliggjøres og utvikles, og bringe Rødt framover».

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: